torstai 3. tammikuuta 2013

Maailman syntyminen, Jumala, alkuräjähdys, Dna, chakrat, elämänkukka..


Nyt tulee paljon tekstiä, mutta mielenkiintoista, ainakin omasta mielestäni.

Olen tässä viime päivät miettinyt, mistä chakravärit ovat saaneet alkunsa, miksi ne ovat juuri ne värit ja juuri siinä järjestyksessä. Ja että onko kaikilla planeetoilla sama chakrajärjestelmä.  Samaa väriskaalaa, ja samaa värien järjestystä näkee spektreissä, sateenkaarissa, chakroissa ja tulessa. Sama värimaailma esiintyy myös Maa-planeetassamme. Sen ydin laava; punainen, oranssi ja keltainen. Maan ulkokehällä luonto, vihreä,
 vesi, sininen, vuoret ja jää =indigo
ja uloimpana violetti, universumi.
Kaikissa näissä, (spektri, chakrat, Maa, sateenkaari, tuli)
esiintyy kaikki 7 väriä siinä samassa järjestyksessä,
 mutta niiden lisäksi on 2 muutakin väriä.
Valkoinen ja musta. Kerron siitä kohta lisää..
 Olen miettinyt myös sitä, miksi tuli lepattaa juuri sillä tietyllä rytmillä, vaikka olisi aivan tyyntä.
Mietin noita värejä ja välkehdintää
 ja uudenvuodenpäivänä sain mietintöihin
vastauksia tuleen tuijottamalla. Aluksi "hieman" johdantoa aiheeseen.


On yksi jumaluus, jolla on kaksi eri jumaluuden puolta. Vasen ja oikea, menneisyys ja tuleva, tunne ja tieto, musta ja valkoinen, yang ja yin, nainen ja mies.

 Jumaluuden toista puolta voi kutsua myös Ilmariseksi, ilman Jumalaksi, jolla on tieto ja joka vastaa oikeaa puoliskoa ja oikeaa silmää. Ilman edustajana se vastaa myös universumin materiaa, tai paremmin sanottuna materiaalittomuutta, eli kaasuja, joista ilmakehä ja koko avaruus koostuu. Eli energiaa. Ilmarisen toinen elementti on tuli, joka edustaa aurinkoa. Yhdessä ne ovat aurinkotuuli, joka voidaan ajatella myös Egyptin Ra-Jumalana, auringonjumalana.
Oletteko muuten miettineet mistä sana Rakkaus tulee. Voisiko se tulla sanoista Ra=Aurinko ja Kaus=Kausi. Eli auringon kausi, eli valon aikakausi? :)

Jumaluuden toinen olemuspuoli on Sampo. Sampoa takomalla Ilmarinen luo fyysiseki kuvaksi sen, mitä Ilmarinen näkee, tietää. Ilmarinen on kuin visuaalinen näyttäjä, ja Sampo taas näyttää fyysisenä sen saman jumaluuden. Sampo vastaa yin yang-kuvion mustaa väriä ja planeettoja sekä tunnepuolta. Elementeistä se vastaa vettä ja maata. Maa planeettaa hallitsee vesi ja ihmisistä (ja eläimistä) suurin osa on vettä. Sampoa edustava toinen elementti, maa kuvastaa tietenkin maaperää. Näin Sampo siis edustaa kaikkea sitä fyysistä maailmaa, ihmisiä, kasveja, eläimiä, planeettoja.. Se on universumin fyysinen puoli, aivan yhtä tärkeä kuin maailmankaikkeuden energiapuoli Ilmarinen.
Ilmarinen edustaa kruunuchakraa, tietoa ja Sampo sydänchakraa, tunnetta.

Meidän täytyy nähdä, jotta opimme, tiedämme. Oppimisesta jää muistoja ja tunteita. Niiden kautta opimme lisää. Ilmarinen on siis tuo tietäjä ja Sampo tuntija, ja kumpaakin tarvitaan jotta elämä olisi jatkuvaa. Kumpikin tukee toista ja rakentaa sitä mitä olemme. Selvänäköisyys ja selvätuntoisuus.


Yhdessä nämä kaksi jumaluuden puolta ovat ykseys, jota voimme kutsua Väinämöiseksi. Toki voisimme näitä jumalpuolia ja ykseyttä kutsua myös muillakin nimillä, kristinuskon, egyptin mytologian tai minkä tahansa muunkin uskonnon nimillä, mutta Kalevala tuli uudenvuoden päivänä itselleni hyvin läheiseksi sen jälkeen kun olin koko yön mietiskellyt erilaisia maailmankaikkeuden asioita, ja ennen nukkumaan menoa avannut vielä hieman Kalevalan Avainta sattumanvaraisesti sieltä täältä.
Ja sen jälkeen tuntui luonnolliselta käyttää Kalevalan nimityksiä puhuttaessa näistä jumal-ilmentymistä ja ykseydestä.

                                         Helix Nebula / Eye of God


 Alkuräjähdys

Kaikki alkoi alkuräjähdyksestä. Mutta miten alkuräjähdys sai alkunsa?                                

Aluksi oli yksi olemus joka voidaan ajatella Jumalana. Valtavan kirkas valo, josta me kaikki olemme lähtöisin. Valon määrä ja värähtely oli aivan käsittämätön, niin valtava että se ei enää pysynyt kasassa yhtenä, vaan jakaantui valtavan paineen alla kahdeksi, Ilmarisvoimaksi ja Sammoksi, mies-ja naispuoleksi. Jakaantuminen aiheutti valtavan paineaallon, josta kuului suurensuuri OM-ääni. Maailman alun ääni. Tämän paineaallon seurauksena nämä kaksi jumalpuolta yhdistyivätkin uudestaan, ja jakaantuivat taas, ja yhdistyivät taas jne..  Yhdestä tuli kaksi, kahdesta yksi jne.. Loputon jakaantuminen, joka tapahtuu universumissa, luonnossa ja meissä ihmisissäkin. Se on elämänkulku, DNA. Tuo OM-ääni ja se paineaalto saivat aikaan sen, että koko maailmankaikkeus värähtelee jatkuvasti.

DNA on siis jumalallisen olemuksen eräs ilmentymä. Se on meissä kaikissa, kaikkialla. Jakaantuminen ja yhdistyminen.Ja siitä samasta saa uusi elämä ihmisenkin sisällä alkunsa.
On yksi suht paikallaan pysyvä pyöreä munasolu joka muodoltaan ja olemukseltaan kuvastaa planeettoja ja Sampoa,vakaaliikkeistä jumalan naispuolta.
Ja on liikkuvainen sienimäinen siittiö, joka kuvastaa Jumalan miespuolta, Ilmarista, sen ilmavaista liikehdintää. Kun siittiö pääsee munasolun sisälle ja ne yhdistyvät yhdeksi, syntyy munasoluun paine,ja siitä alkaa jatkuva jakaantuminen. Tai kuin tuuli joka kuljettaa sieni-itiöitä Maa-planeetalla tai missä tahansa universumissa (sieni-itiöthän kulkevat ihan kaikkialla avaruudessa) ja kun tämä sieni-itiö kohtaa jonkin pinnan, se alkaa siinä kasvaa jakaantumalla, jos kasvuolosuhteet on sille suotuisat. Myös tuon jatkuvan jakaantumisen takia avaruus laajenee jatkuvasti.


                                            DNA-rakenne


Miten planeetat syntyivät

Alkuräjähdys sai aikaan sen, että energia sinkoutui valtavalla paineella kaikkialle, ja alkoi jakaantua ja jakaantuessaan se värähtelee ja väreilee jatkuvasti. Sinne tänne universumiin jäi kiivaasi pyöriviä energiapyörteitä, jotka pyörivät sellaisella vauhdilla, että värähtely saavutti sellaisen ääripään, että värähtelevä energia sai fyysisen olomuodon. Energia siis tiivistyi ja tiivistyi. Jotta se pystyi saamaan fyysisen olomuodon, täytyi tiivistymisen tapahtua tarpeeksi kaukana alkuräjähdyksen alkupisteestä. Sillä liian lähellä tätä kuumaa valon energiaa ei tiivistymistä voi tapahtua. Siksi planeetat ovat sopivan kaukana auringoista, joita voidaan verrata tuohon alkuvaloon, alkuaurinkoon, josta kaikki on lähtöisin.
 Universumin alkuaineet, kaasut tiivistyessään muuttivat muotoaan fyysiseksi, ja siten planeetat syntyivät. Kaikki planeetat eivät tiivistyneet fyysiseen olomuotoon asti, vaan auringosta nähden uloimmat jäivät valtaviksi kaasutiivistymiksi, kaasuplaneetoiksi. Kaasujen tiivistymistä fyysisiksi planeetoiksi voi verrata ilmakehän kosteuteen. Tiivistyessään kosteus muuttuu vesipisaroiksi. Ja vesi muuttuu taas tiivistyessään jääksi, kun lämpötila laskee vielä lisää.
 Planeettojen keskelle jäi Ilmarivoiman ydin, jossa pyörimisliike tulen,
tuon ihmeellisen alkuvoiman avulla pysyy jatkuvana, ja niin planeetat pyörivät.

                                          Maa-planeetta ja sen ydin

Miten elämä sai alkunsa Maa-planeetalla (ja muillakin planeetoilla)

Aivan kuten ihminen tai eläin saa elämänsä. ( Siittiö osuu munasoluun ja paineen alla se alkaa jakautua.) Niin myös maa-planeetalle tuli elämä.
Jumaluuden tieto-puoli Ilmarinen liitelee jatkuvana liikkeenä universumissa aurinkotuulena. Ilmarinen kohtasi planeettamme tunnepuolen, Sammon, joka oli syntynyt siis tuosta samaisesta energiasta, mutta oli siis vain tiiviimmässä muodossa kuin Ilmarinen. Ja kun Ilmarinen, universaali aurinkotuuli tumahti Sammon,Maan sisään,. myös tuolloin syntyi tuo maailman alun-ja elämänalun OM-ääni, ja tuo ääni alkoi värähtelemään ja synnytti elämän täällä. Eli aiemman kertausta, mutta sama logiikka kun pätee maailmankaikkeudessa niin monessa.







Mikä on Jumala?
Jumala on siis alkuräjähdys, valo, josta kaikki on saanut alkunsa. Ja jota mekin siis olemme. Se on valoa, joka on niin puhdasta, että sillä voi parantaa ja tehdä ihmeitä. Ja luoda. Olemme tuota samaa energiaa, josta kaikki on saanut alkunsa. Olemme alkuräjähdyksen aiheuttamaa energiaa fyysisessä ja henkisessä olomuodossa. Olemme kaikki sitä jumaluutta.

Jumala on myös jatkuvasti jakautuva energia, DNA. Jumala on elämänkukka joka koostuu spektreistä.. siitä juttua hieman alempana. Katsokaapa elämänkukkaa tarkkaan. Elämänkukka muodostuu dna-kierteestä, joka jatkuu ja jatkuu aina vaan. Elämänkukka on alkuräjähdyksen ilmentymä, ja alkuräjähdyksestä elämä sai ja saa alkunsa. Alla siis eräänlainen kuva kosmisuudesta, jumaluudesta.

                                Elämänkukka, flower of life


Ja miten tämä kaikki liittyy spektreihin ja chakroihin?
 Tämä alkuräjähdys ja sen paineen aiheuttama jatkuva energioiden jakaantuminen saa aikaan siis jatkuvan värähtelyn. Tämä värähtely on olemukeltaan spektri.
Tieto liitetään elementeistä ilmaan. Ja vesi liitetään tunteisiin.
Ilmarinen vastasi siis tietopuolta, ilmaa, tulta, energiaa ja valoa.
Ja jumaluuden fyysinen puoli, Sampo, tunnepuolen jumala vastasi siis planeettoja, maata (=kivet,kristallit) luontoa, eläimiä ja ihmisiä ja vettä.

Mitä tapahtuu kun kristalli tai vesi (=Sampo) ja valo (=Ilmarinen) yhdistyvät?
Sampo heijastaa fyysisen olomuotonsa eli kristallin ja veden kautta Ilmarisen energiamuotoa, valoa. Ja näin he yhdessä näyttävät jumaluuden olomuodon.
Silloin näkee heidän yhteyden, jumaluuden ykseyden.
Ja yhdessä ne ovat spektri.
Joka on siis jumaluuden ilmentymä väreinä. Ja se on kaikkialla. Se on meissäkin chakramuodossa. Ja se näkyi tulessa, jota uudenvuoden yönä tuijottelin.



Sytytin takkaa, katsoin kuinka puut syttyivät, ensin oli vain mustaa tuhkaa. Sitten sinne tuli pieni liekki, joka muutti väriään ensin punaisesta oranssiin, sitten keltaiseksi, välillä näkyi hieman vihreää, sitten sinistä, indigoa ja lopuksi ihan violetti liekki. Ja kirkkain liekki, joka on valon värinen, jossa on kaikki väri ja toisaalta ei mitään väriä. Ja tuo kirkas liekki on kaikista kuumin, se palaa puhtaimmin. Puhutaan chakraväreistä, mutta ei puhuta siitä, että alimpana on musta, ja ylimpänä kirkas valo.


                                  Palo Santo-puuta polttaessa loisti 3-värinen liekki, 
                                  ylimmät chakravärit, sininen/indigo, violetti ja kirkas valkoinen.

Sitten tuli sammuikin. Se tuli taas mustaksi. Elämän jatkumo, ensin ollaan pimeydessä, kohdussa. Myös siemen on mullan alla pimeydessä. Kunnes se tulee valoon. Ja kunnes ihminen syntyy. Sitten se elää kaikkien vaiheiden läpi, kaikkien 7 jumalan olemuksen, 7 eri chakran läpi, kunnes se nousee fyysisten chakrojen yläpuolelle, vapautuen taas valoon. Ja sitten se taas eräänä päivänä palautuu fyysiseen kehoon, aloittaen elämän mustasta; kohdusta tai maan alta jos kyseessä on kasvi. Musta chakra, jos voin sellaisen nimikkeen ottaa nyt käyttöön, vastaa siis fyysisen ja henkipuolen rajatilaa.  Fyysisen elämän alkutilaa. Se voidaan nähdä myös loppuna, sillä kun ihminen kuolee, hänet yleensä haudataan tai tuhkataan. Ja kummassakin on siis musta elementti, ihmisen keho palaa tuhkaksi tai joutuu maan alle. Mutta sielu menee valoon. Ja näin ollen jatkuu aina vaan tämä spektrin eri värien leikki, musta, punainen, oranssi, keltainen, vihreä, taivaansininen, indigo, violetti, kirkas valo. Ja taas alusta.

Jos haluaa että oma elämän liekki palaa puhtaasti ja kauniisti, on muistettava lisätä aina sopivan välein lisää puita, eli muistettava ruokkia omaa elämää hyvillä teoilla. Jos mukana palaa roskaa, on liekin ja savun väri tumma ja se saa hormit huonoon kuntoon. Mutta jos polttaa hyvää puhdasta puuta ja antaa tulelle sopivasti happea, ei liikaa eikä liian vähän, on liekki kirkas. Sama pätee elämässä. Elämälle on annettava sopivasti kaikkea hyvää, niin elämänliekki palaa kirkkaana. Älä turhaan polta elämässäsi elämän roskia, älä polta itseäsi loppuun. Puut palavat parhaiten kun ne palavat toisten seurassa, eikä yksin.

Hyvään parisuhteeseen pätee sama neuvo. Jos haluaa suhteen syttymään helposti, niin mitenkäs tuli parhaiten syttyykään?
Kun puhaltaa yhteen hiileen. :)
Mutta niin se tuli helpoiten syttyy, ja suhdekin toimii paremmin kun muistaa sen asian.
Ja sitten kun sen liekin on saanut syttymään, niin ei päästä sitä liekkiä sammumaan, vaan muistaa lisätä puhdasta puuta siihen liekkiin aina sopivin väliajoin. Eli muistaa hoitaa suhdettaan hyvillä asioilla, kauniilla teoilla ja sanoilla, toisen huomioonottamisella, unohtamatta ottaa myös itseään huomioon. Hyvässä suhteessa kumpikin on toisensa opettaja ja oppilas. Siksi on tärkeää keskustella, ja myös kuunnella. Siten voi yhdessä olla eheämpi, loistaa yhdessä kuin kirkas tähti. Tai kuin kirkas puhdas liekki. Lepattaa kirkkaana sitä elämän energian rytmiä, maailmankaikkeuden rytmiä, joka johtuu alkuräjähdyksen aiheuttamasta jatkuvasta värähtelystä.

Spektreistä..
 Spektri on siis jumalan ilmentymä. Ja spektri on siis aina vaan jatkuva olotila. Elämänkukka muodostuu äärettömistä spektreistä, jotka jakaantuvat ja yhtyvät loputtmasti. Elämänkukka muodostuu niistä kaikista spektreistä, mitä planeetat, ihmiset, eläimet, kasvit, koko tietoisuus on. Kaikkien niiden spektrit yhdessä.

Mistä energiavälke johtuu?
Kun pimeää taivasta tai pimeää huonetta tuijottaa, huomaa ettei se olekaan pimeä. Se on jatkuvaa energiaa, jatkuvaa välkettä. Samoin kun pitää silmiä kiinni, näkee jatkuvaa energiavälkehdintää. Tantrisessa rakastelussa kokee tuota samaa välkettä, vaikka olisi ihan pimeä huone. Koko huone voi välkkyä mieletöntä valoa, oli sitten silmät kiinni tai auki. Mistä se välke johtuu, mitä se on?
Se on juuri tuota jatkuvaa spektristä värähtelyä, elämänkukan jatkuvaa muutosta, miten se koko ajan elää, muuttuu, välkkyy niissä sateenkaaren väreissä. Näemme tuon kosmisen välkehdinnän pimeydessä, ja silloin kun olemme mielemme kanssa hyvin korkealla.


Chakravärit ja spektri on siis Jumalan eräs ilmentymä. Siinä näkyy alkuräjähdyksen, eli tulen vaiheet; miten tuli syttyy, palaa ja sammuu, ja alkaa taas alusta. Spektrin värit ja alimpana musta, ylimpänä kirkas valo.


Chakrat
Ylimpänä oleva kirkas valo edustaa maailmankaikkeutta, jumaluutta, universaalia tiedostoa, ylinen.
Violetti chakra on yhteydenotto tuohon universumin tiedostoon.
Indigo - kolmas silmä, näkeminen. Millä taajuudella olemme, mitä asioita näemme.
Sininen- Kertominen, ilmaiseminen, kerromme siitä mitä näemme ja koemme. Kerromme siitä maailmankaikkeuden ilmentymästä jonka näemme ja aistimme, mitä olemme.
Vihreä- Sydäntietoisuus, luonto, välittäminen, tunne-elämä.
Keltainen- fyysisen kehon toiminta, ravinto, sisäinen rauha tai rauhattomuus, värähtelyn tunteminen, voima ja pelot.
Oranssi- seksuaalisuus, lisääntyminen, tulen perusväri. Miten tunnemme maailmankaikkeuden. Jos oranssichakra ja violettichakra on täysin auki, voimme kokea tantrista olotilaa, kadottaa fyysisen tietoisuuden, rakastella sieluntasolla kosmisuudessa.
Punainen- Äiti Maan ydin, yhteys maahan, fyysisen elämämme perusta,
Musta- olemattomuus, fyysisen ja energiamaailman rajatila, pimeys, "itämisvaihe", alinen


Pyhä kolminaisuus
Se ei esiinny ainoastaan kristinuskossa, vaan monessa muussakin uskonnossa, mm. Egyptissä Osiris-Isis-Horus, vanhojen skandinaavien pyhä kolminaisuus Odin, Tor ja Freja sekä juutalaisten ja veedojen pyhät kolminaisuudet . Suomenuskovaisten ( jos sellaista nimitystä voi käyttää, en tykkää käyttää mitään uskontonimikkeitä, koska se jakaa ihmisiä eri ryhmiin) pyhän kolminaisuuden näen juuri Väinämöisenä, alkuvoimana, joka on jakautunut kahdeksi, Ilmariseksi ja Sammoksi. Yhdessä ne ovat 3, tai 1, tai 2. Aivan kuten sen näkee. Eli jumala, alkuvoima ja sen 2 eri puolta.



Maailmankaikkeuden kaksi alkumuotoa
Maailmankaikkeuden muotoja hallitsee kaksi alkumuotoa, joista maailma koostuu; pyöreä ja sienimäinen muoto. Kumpikin muoto esiintyy luonnossa ja universumissa hyvin monessa.

Pyöreät planeetat, pyöreä pyörimisliike, aurinko, munasolu,, marjat, monet hedelmät, silmät, monet siemenet ja sieni-itiöt..

Sienimäinen muoto esiintyy maailmankaikkeudessa tietenkin sienissä, peniksessä, siittiössä, puissakin, maasta kohoavassa versossa, joka saa alkunsa taas pyöreästä siemenestä.Sienimuotoa on kaikkialla, elämä ei olisi mahdollista ilman sieniä.

Vesipisara on pyöreä, mutta kun se osuu johonkin, se pirskahtaa saaden aikaan paineaallon ja macrokuvassa voimme nähdä miten se maahan osuessaan ottaa itselleen sienen muodon.
Myös ydinpommin jälkeinen räjähdyspilvi on sienen muotoinen.

    Macrokuva vesipisaran eri vaiheista

 Miksi juuri nämä kaksi alkumuotoa?

 Näen nämä muodot juuri jumaluuden kahtena eri puolena. Pyöreä muoto edustaa Sampoa ja naiseutta. Sammon elementit vesi ja maa ovat molemmat pyöreitä olomuotoja. Vesipisaran pyöreys ja hiekan jyvänen.
Sienimäinen muoto tietenkin miehisyyttä ja Ilmarista. Ilmarisen elementit tuli ja ilma, ovat molemmat taas liikkuvaisia elementtejä, jotka liikkuessaan ottavat pitkänomaisen muodon. Toki voidaan ajatella että Sammon vesi-elementtikin on liikkuvainen elementti, mutta vesi ei liiku, ellei tuuli sitä liikuta.
Nämä muodot ovat yksi tekijä maailmansyntymisessä, ne ovat eräänlaisia jumalpuolia. Ja yhdistyessä ne muodostavat elämänkukan, joka sekin esiintyy luonnossa hyvin monessa. Alla kuva eräänlaisista elämänkukista.



1 kommentti: